Нинова се усъмни в списъка на Миротворец: Заместник-председателят на Народното събрание

...
Нинова се усъмни в списъка на Миротворец: Заместник-председателят на Народното събрание
Коментари Харесай

Нинова иска проверка заради попадането на Вигенин в списъка на „Миротворец“

Нинова се усъмни в листата на " Миротворец ": 

Заместник-председателят на Народното събрание и народен представител от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин също попадна в листата на украинската организация „ Миротворец “ с хора, набелязани за очистване. По този мотив водачът на социалстите Корнелия Нинова прикани държавните институции да вземат ограничения и да защитят българските жители, написа.

„ Абсолютно неприемливо е да съществуват такива уеб сайтове. Очакваме безапелационна и ясна реакция от българското държавно управление. Агресията, езика на омразата, разделянето в българското общество водят само до това. Институциите да ревизират какъв е този уебсайт, тъй че страната е на ход да отбрани българските жители “, разяснява Нинова, която осъди и отправените закани по адрес на министъра на защитата Тодор Тагарев.

Припомняме, че в листата попадат още имената на журналистките Велиана Христова, Велислава Дърева и Диляна Гайтанджиева, политологът проф. Иво Христов и анализаторът доцент Валентин Вацев.

По отношение на проектобюджета Корнелия Нинова съобщи, че той би трябвало да претърпи корекции сред първо и второ четене, за да се покачат приходите на хората.

Ако не бъдат признати законите по ПВУ, не се знае дали вторият транш през октомври въобще ще пристигна. И на второ място, от ръководещата коалиция да си разрешат разправията с парите от Българския енергиен холдинг и държавните сдружения. Ако тези два приходоизточника не се осъществят, ще е доста мъчно да се върже този бюджет. Затова и чакаме прекрояване на бюджета сред първо и второ четене, добави Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия добави още, че от парламентарната група към този момент са внесли част от предложенията на КТ " Подкрепа ", до момента в който други ще ги припознаят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР